• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Amerikaan Farrington wint in Aken op Belgisch paard, Guery wordt 6e

  Kent Farrington heeft de prestigieuze Grote Prijs van Aken gewonnen. In de barrage, waarin amper 2 combinaties foutloos bleven, was hij sneller dan thuisrijder Daniel Deusser. Jérôme Guery was de beste Belg. Hij werd zesde met zijn paard Quel Homme de Hus.

  Met Jérôme Guery, Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels en Gregory Wathelet stonden er vier Belgen op de startlijst in Aken, maar ex-winnaar Wathelet geeft in de eerste ronde al snel op na een weigering van zijn hengst Iron Man. Ook voor Niels Bruynseels zat zijn jumping er voor de tweede ronde al op. Met 8 strafpunten haalde hij de top 18 niet.

   

  Dat lukte Olivier Philippaerts wel met 1 strafpunt, maar ook in de 2e omloop tikte hij een balk uit de lepels. Geen barrage dus. Een indrukwekkende Guery legde op Quel Homme de Hus twee foutloze rondes af en nam het in de barrage op tegen 6 andere ruiters.

   

  De Belg moest als eerste de ring in en nam in de laatste bocht naar een steilsprong te veel risico. Zijn hengst schoof uit en kon zo onmogelijk nog afzetten. Geury kreeg een weigering en 4 strafpunten achter zijn naam en moest zo tevreden zijn met plaats 6. De zege was voor Kent Farrington en Gazelle. De combinatie bleef foutloos in een tijd van 43"98. Zo was de Amerikaan nipt sneller dan Daniel Deusser (44"35).

  Reacties van de Belgen:

  Brons voor Belgische menploeg

  Geen jumpingmedaille voor ons land, maar in het mennen was er wel Belgisch succes. De ploeg met Edouard Simonet, Dries Degrieck en Glenn Geerts ging naar huis met brons. De Belgen namen geen al te beste start met een 5e plaats in de dressuur, maar met de derde plaats in de marathon en de 2e in de vaardigheidsproef zetten ze het nog helemaal recht.

   

  Individueel was Simonet met een 7e plaats de beste Belg. Geerts werd 8e, Degrieck 10e.