2 ex-JPL-spelers in Elftal van het Toernooi Afrika Cup, Bennacer beste speler

  Ismaël Bennacer

  De Algerijn Ismaël Bennacer werd verkozen tot Speler van het Toernooi.

  De Afrika Cup heeft het Elftal van het Toernooi bekendgemaakt. Ex JPL-spelers Adlène Guedioura (ex-Kortrijk en Charleroi) en Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk) doen ongetwijfeld een belletje rinkelen. De Algerijn Ismaël Bennacer werd verkozen tot Speler van het Toernooi.

  De 2 finalisten waren sterk vertegenwoordigd in het elftal met respectievelijk 4 Algerijnen en 5 Senegalezen. Voor Algerije ging het om doelman Rais M'Bolhi (Al-Ettifaq/Sau), middenvelders Guedioura (Nottingham Forest/Eng) en Ismaël Bennacer (Empoli/Ita) en aanvaller Riyad Mahrez (Manchester City/Eng).

   

  Senegal zag verdedigers Koulibaly (Napoli/Ita), Lamine Gassama (Göztepe/Tur) en Youssouf Sabaly (Bordeaux/Fra), middenvelder Idrissa Gana Gueye (Everton/Eng) en aanvaller Sadio Mané (Liverpool/Eng) opgenomen worden.

   

  Het elftal werd vervolledigd door de Tunesische verdediger Yassine Meriah (Olympiacos/Gri) en de Nigeriaanse aanvaller Odion Ighalo (Shanghai Shenhua/Chn).