Ga naar de inhoud

Tour de France klassement

naampuntenploeg
1
Romain Bardet
86
AG2R La MondialeALM
2
Egan Bernal
78
Team INEOSINS
3
Tim Wellens
75
Lotto - SoudalLTS
4
Damiano Caruso
67
Bahrain - MeridaTBM
5
Vincenzo Nibali
59
Bahrain - MeridaTBM
6
Simon Yates
59
Mitchelton - ScottMTS
7
Nairo Quintana
58
Movistar TeamMOV
8
Alexey Lutsenko
45
Astana Pro TeamAST
9
Steven Kruijswijk
44
Team Jumbo - VismaTJV
10
Mikel Landa
42
Movistar TeamMOV

Wellens sprokkelt weer bollenpunten: "Hoop dat Pinot niet meer wint"

 za 20 juli 2019 18:21

Tim Wellens mag dankzij een succesvolle ontsnapping voor de 12e dag op een rij de bolletjestrui aantrekken. Toch zijn er kapers op de kust. "Ik moet hopen dat er allemaal verschillende winnaars zijn op de aankomsten bergop."

Tim Wellens kon op de Soulor 10 punten bij zijn puntentotaal voor het bergklassement lappen, waardoor hij verzekerd is van nog een dagje langer in de bolletjestrui. "Het was snel duidelijk dat Nibali ook geïnteresseerd was in de punten op de Soulor. Het was niet makkelijk om ze mee te nemen. Toch ben ik minder diep moeten gaan dan in het peloton, denk ik, waar het al meteen oorlog was."

 

Ritwinnaar Thibaut Pinot verzamelde op de Tourmalet in één klap 40 punten extra, waardoor hij in de bergstand meteen 2e wordt, op 22 punten van Wellens. "Ik denk niet dat hij specifiek voor die bolletjestrui zal rijden."

 

"Maar het probleem is dat er nog enkele aankomsten bergop zijn. Het is niet mooi van mij om te zeggen, maar ik hoop dat Pinot daar niet meer wint. Anders pakt hij heel veel punten. Een open Tour, met verschillende ritwinnaars op alle aankomsten bergop, zou in mijn kaart spelen. Maar dat heb ik zelf niet in de hand."

Wellens schudt Nibali af op weg naar de punten op de Soulor