""2 maanden niet fietsen", zei de chirurg, maar Wout ziet dat anders"

  0 / 0

  Wout van Aert zag met een val in de tijdrit niet alleen een einde aan zijn Tour de France maar ook aan zijn wegseizoen komen. "Het is nog afwachten wanneer hij aan zijn crossseizoen kan beginnen."

  "Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem", zegt Jumbo-Visma-ploegleider Nico Verhoeven over Wout van Aert. "Zijn familie is bij hem, dat maakt het toch wat draaglijker. Het lastigste wordt als wij hier allemaal vertrekken en hij alleen achterblijft."

   

  Verhoeven bevestigt wat iedereen al vermoedde, namelijk dat het wegseizoen van Van Aert er nu officieel opzit. "Het valt nog af te wachten wanneer hij aan zijn crossseizoen kan beginnen. Al zijn we daar nu niet mee bezig. Laat ons hopen dat hij 100% herstelt."

   

  "De chirurg had het over een revalidatieperiode van 2 maanden, waarin hij niet zou mogen fietsen. Maar Wout zag dat zelf anders. Een wielrenner herstelt normaal gezien sneller."

   

  Van Aert zal dus mogelijk nog iets later dan gepland het veld induiken, maar dat wil niet zeggen dat dat zonder ambities zal zijn. "Het ligt in zijn karakter om de beste te willen zijn in elke wedstrijd waaraan hij deelneemt. Die gedachte heeft hij ook op de weg. Dat heeft hem gebracht tot waar hij nu is."

  De Plus: "Wout wenste ons veel succes"

  Ook ploegmaat Laurens De Plus leefde de voorbije uren mee met Wout van Aert. "Het was een shock voor de ploeg. Maar nu is hij weer positief. Hij wenste ons veel succes en wil dat we ons vanaf nu weer focussen op de koers."

   

  Van Aert was de kamergenoot van Steven Kruijswijk, die gisteren wel een goeie zaak deed in de tijdrit. "Voor de ene was het een slechte dag, voor de andere niet. Steven heeft een toptijdrit gereden. Wout was na de koers ook meteen bezig over Steven."