Thomas: "Op de laatste klim was het gewoon zo lang mogelijk aanklampen"

  Thomas moest lossen op de slotklim.

  Voor Geraint Thomas werd de rit naar de Tourmalet geen succes. De Tourwinnaar moest lossen uit de groep met de favorieten en finishte uiteindelijk 8e op 36 seconden van Pinot. "Ik voelde me gewoon slapjes."

  De gele trui van Alaphilippe aanvallen zat er dus niet in voor Geraint Thomas. Integendeel, de Welshman moest in de slotfase zelfs terrein prijsgeven op de Franse chouchou. "Het ging eerlijk gezegd vanaf de start niet echt goed, ik voelde me gewoon slapjes", zegt Thomas.  "Toen ze aangingen, probeerde ik niet echt te volgen."

   

  "Ik dacht dat het beter was om mijn eigen tempo te rijden om zo de schade te beperken in plaats van mee te gaan en mezelf op te blazen op het steilste stuk op het einde. Misschien had ik moeten proberen te volgen, het is gewoon één van die dagen."

   

  "Ik zat te hopen dat ik erdoor ging komen. Maar op de laatste klim was het enkel een kwestie van zo lang mogelijk aanklampen. Het was een zware dag. Er zit nog veel aan te komen, hopelijk voel ik me morgen beter."

  Bernal: "Op het einde kwam ik wat te kort"

  Egan Bernal kon langer blijven aanklampen dan z'n Ineos-ploegmaat Geraint Thomas. Hij werd 5e op slechts 8 seconden van Pinot en snoepte de witte trui af van Enric Mas. "Het was een zware rit, zeker na de tijdrit van gisteren want dat was één van de slechtste dagen uit mijn carrière", zegt Bernal.

   

  "Vandaag voelde ik me goed, maar op het einde kwam ik wat te kort. Pinot en Alaphilippe zijn 2 van de beste renners op dit soort aankomsten. Alaphilippe was nog maar eens bijzonder sterk. Maar ik ben tevreden met mijn prestatie."

   

  Bernal zag Thomas wel tijd verliezen. "Dat is niet goed. Ik wou hem helpen, maar via de radio zeiden ze me dat ik niet op hem moest wachten. Ik weet niet of we de Tour kunnen winnen. Ik weet wel dat de titelverdediger in mijn team zit en ik zal niet tegen de teamorders ingaan. Als ik moet helpen, dan zal ik dat doen. Als ik de vrijheid krijg, dan zal ik er het beste van maken."