Berings loopt WK-limiet op Nacht vd Atletiek, maar wind helpt te veel

  In Heusden-Zolder werd zaterdag voor de 40e keer de Nacht van de Atletiek georganiseerd. Geen enkele Belgische atleet slaagde er in om een ticket voor het WK in Doha te bemachtigen.

  Ruime samenvatting van de Nacht van de atletiek

  Eline Berings liep op de 100 meter horden naar de tweede plaats in Heusden-Zolder. Met haar tijd van 12"97 bleef ze een honderste onder het minimum voor het WK in Doha, maar de wind stond net iets te veel in het voordeel (+2,1m/s). Desondanks was Berings tevreden met haar prestatie.

   

  "Ik ben al bijzonder blij dat ik zo snel kon lopen. Ik heb 100 keer beter gelopen dan woensdag in Luik. Op een veel agressievere manier. Het goede gevoel is er nochtans nog niet echt, maar toch loop ik al 12"97. De omstandigheden waren wel perfect."

   

  Elise Vanderelst probeerde op haar beurt de WK-limiet te lopen op de 1.500m, die staat op 4'06"50. Die poging mislukte. Vanderelst werd derde in een tijd van 4'07"53. "Helaas is het niet gelukt", zei Vanderelst na haar wedstrijd. "Ik heb alles gegeven, maar miste wat frisheid. Ik ga nu een tiental dagen rusten en dan opnieuw proberen eind augustus."

   

  Op de 200 meter liep Camille Laus naar een nieuw persoonlijk record en de 4e plaats in 23"62. "Ik heb een maand van zware trainingen achter de rug. Het doel is om op de 200 meter mijn snelheid aan te scherpen en zo de WK-limiet voor de 400 meter aan te vallen. Ik ben wel blij met mijn persoonlijke record. Ik ga mijn maand augustus opofferen om me te kwalificeren."

   

  Bij de mannen werd de 200 meter zoals verwacht gewonnen door de Zuid-Afrikaan Clarence Munyai in 20"04. Jonathan Borlée werd tweede, Kobe Vleminckx derde, Dylan Borlée vierde en Jonathan Sacoor vijfde en laatste.

   

  "Mijn probleem op dit moment is dat ik niet in de verzuring kan gaan", zei Sacoor. "Ik moet dringend specifiek beginnen trainen voor de 400 meter. Heusden-Zolder diende om te weten waar ik sta en ik weet dat ik nog veel werk heb op training. Ik trek nu een week op stage in Zuid-Frankrijk en hervat dan de competitie. We hebben nog veel tijd voor het WK in Doha."