Lisa Klein grijpt opnieuw de macht na tijdrit in BeNe Ladies Tour

  Lisa Klein wint na de proloog ook nog de tijdrit.

  De Duitse tijdritkampioene Lisa Klein (Canyon) heeft opnieuw de leidersplaats opgeëist in de tweedelige 2de etappe van de BeNe Ladies Tour. Na een rit van 90 km van Sluis naar Watervliet zegevierde de Servische kampioene Jelena Eric, maar in de afsluitende tijdrit triomfeerde Klein.

  Na de bewogen dag van gisteren met een grote val op het einde, waarbij Jolien D'hoore haar elleboog brak en ook Kaat Hannes (knie) niet meer voort kon, ontbraken er vandaag een pak rensters op het appel.

   

  In het eerste deel van de etappe, een rit van 90 kilometer tussen Sluis en Watervliet, spurtte de Servische kampioene Jelena Eric naar de overwinning. De Nederlandse Kirstie Van Haaften nam de leidersplaats over.

   

  Maar lang heeft ze niet van de koppositie kunnen genieten, want 's avonds volgde nog een tijdrit over 14,5 kilometer in Watervliet. Lisa Klein, die ook al de proloog in Utrecht had gewonnen, mocht opnieuw haar tijdritkunsten demonstreren. De Duitse tijdritkampioene troefde Marlen Reusser en Amy Pieters af, goed voor de etappezege, de leidersplaats en de puntentrui.