• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht slijt overbodige Kara aan Al-Sailiya in Qatar

  Kara Mbodj (29) zet zijn carrière voort in Qatar. De centrale verdediger was door de komst van Kompany en Sandler overbodig bij Anderlecht. Bovendien woog hij op het budget. Kara tekende voor drie seizoenen bij Al-Sailiya.

  Kara arriveerde in 2015 bij Anderlecht, dat hem wegplukte bij Racing Genk voor zo een 3 miljoen euro. De Senegalees ontpopte zich al snel tot leidersfiguur in de verdediging, maar was tegelijk niet onbesproken. Kara aasde een tijd op een transfer naar de Premier League, maar die overgang kwam er nooit. Mede omdat Anderlecht niet wou meewerken en door aanslepende knieproblemen.

   

  Vorige zomer bood Nantes een oplossing voor Kara, maar bij de Franse club boterde het niet met trainer Vahid Halilhodzic. Tijdens de winterstop keerde hij terug naar Brussel. 

   

  Na het afgelopen rampseizoen haalt paars-wit de bezem door zijn kern. Kara was een van de spelers die mochten vertrekken. De Senegalees woog te veel op het budget. Met de komst van Vincent Kompany en Philippe Sandler haalde de club alternatieven voor een plaats centraal achterin.

   

  Zijn nieuwe club, Al Sailiya, staat momenteel derde in de Qatarese competitie. Op ruime achterstand van Al Sadd (de club waar Xavi trainer is) en Al Duhail (waar ex-Standard-speler Edmilson speelt). Kara speelde in totaal 114 matchen voor Anderlecht en scoorde daarin 7 goals.