In beeld: Buffel krijgt pakkend afscheid in Genk: "Geweldig eerbetoon"

  Thomas Buffel dolt met een van zijn zoontjes.

  Thomas Buffel is met een afscheidswedstrijd met een rist (oud-)spelers uitgewuifd in de Luminus Arena. De erekapitein, die na 388 wedstrijden voor Genk zijn voetbalschoenen aan de haak hangt, kreeg de handen meermaals op elkaar. "Hier ben ik thuis", zei hij.

  Thomas Buffel besloot in mei om een punt achter zijn carrière te zetten. De aanvallende middenvelder speelde maar liefst 388 wedstrijden voor Genk, maar kwam vorig seizoen uit voor Zulte Waregem. Toch wou Genk hem nog een gepast afscheid schenken: een Legend Game.

   

  Heel wat oud-spelers en ploegmaats van Buffel kwamen samen om het clubicoon uit te zwaaien: László Köteles, Geert De Vlieger, Bennard Kumordzi, Ngcongca Anele, Eric Matoukou, Olivier Deschacht, Koen Daerden, Paul Bosvelt, Tom Soetaers, Pierre van Hooijdonk, Emile en Mbo Mpenza, Gilles De Bilde en Luc Nilis. En in de dug-out verschenen dan nog eens Mario Been, Alex McLeish, Aimé Anthuenis en Pierre Denier.

   

  De ploeg van Thomas Buffel trok uiteindelijk aan het langste eind met 7-2. Ook de drie zoontjes van de erekapitein mochten een acte de présence maken op het veld. "Een geweldig eerbetoon", vatte Van Hooijdonk het samen.

  Buffel: "Mijn toekomst? Een leuke functie in het voetbal"

  "Het was een eer dat ik hier nog een wedstrijd mocht spelen met mijn fantastische ex-collega's en voor de supporters die ik voor altijd in mijn hart heb. Ik heb hier hele mooie jaren gehad, hier ben ik thuis", zei Buffel.

   

  "Mijn mooiste herinnering? De titels en bekers zijn natuurlijk het summum, maar ook enkele individuele prestaties en mooie doelpunten. Het is een mix van verschillende emoties."

   

  "Mijn toekomst ligt waarschijnlijk in het voetbal, maar het moet nog vorm krijgen. Ik ga eerst wat tot rust komen, want ik heb twintig jaar lang mijn sociaal leven opgeofferd. Als ik weer fris ben, wil ik een leuke functie in het voetbal: dat kan als trainer zijn of in een adviserende rol. Alle opties liggen nog open."

  Enkele sfeerbeelden: