• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  City-aanvoerder De Bruyne oogst lof, ondanks nederlaag in finale Asia Trophy

  Kevin De Bruyne kreeg de eer om de aanvoerdersband te dragen.

  Wolverhampton heeft de eindzege in de Premier League Asia Trophy op zak gestoken. Tegenstander Manchester City moest in de finale het hoofd buigen na strafschoppen (3-2), maar toch oogde coach Pep Guardiola tevreden.

  De Premier League Asia Trophy in Nanjing in China, een vriendschappelijk toernooi met vier Premier League-ploegen, was het ideale decor voor Kevin De Bruyne om zich als leider van de ploeg te tonen. Nu Vincent Kompany is vertrokken, ligt er een aanvoerdersband voor het oprapen en de Rode Duivel heeft er zijn zinnen op gezet.

   

  In de 4-1-overwinning tegen West Ham en in de finale tegen Wolverhampton kreeg De Bruyne zijn kans als aanvoerder. De aanvallende middenvelder stelde niet teleur, maar kon City niet over de streep trekken in de finale. Het bleef 0-0 na 90 minuten, nadat Sterling een strafschop had gemist. Een slecht voorteken, want ook in de strafschoppenreeks lukte het niet voor City.

   

  De trofee ging dus naar Wolverhampton en Leander Dendoncker, die 80 minuten op het veld stond. Toch strooide Guardiola met lof naar De Bruyne. "We hebben hem vorig seizoen veel moeten missen. We hebben het uitstekend gedaan zonder hem, maar we zijn sterker met hem. Hopelijk kan hij zijn niveau halen. Hij was in elk geval al ongelofelijk goed in de eerste helft."

   

  Het is nog niet zeker of De Bruyne ook bij de start van het nieuwe seizoen de aanvoerdersband krijgt. Guardiola schuift die beslissing in de schoenen van de spelers. "Maar als het team wil dat ik aanvoerder word, zal ik het met plezier aanvaarden", liet De Bruyne optekenen. "We moeten er als ploeg over praten."

  Manchester United wint zonder Lukaku

  Manchester United heeft in Singapore dan weer zijn eerste wedstrijd van de International Champions Cup, een wereldwijd vriendschappelijk toernooi, gewonnen. Zonder Lukaku - die zogezegd "niet fit" is, maar op een transfer aast - versloeg het Inter met het kleinste verschil. Mason Greenwood besliste de wedstrijd. 

  Tweets: