Ga naar de inhoud

Servische Eric wint rit 2A, Van Haaften als leidster naar tijdrit

 za 20 juli 2019 14:25
" "
De Servische Jelena Eric (Alé-Cippolini, archief) was de snelste van 3 vluchters.

De tweede etappe in de BeNe Ladies Tour is er eentje in 2 delen. De Servische kampioene Jelena Eric won het eerste deel, 90 km van Sluis in Nederland naar Watervliet in België. Vanavond staat nog een tijdrit over 14,5 km op het menu in Watervliet.

Na de bewogen dag van gisteren met een grote val op het einde, waarbij Jolien D'hoore haar elleboog brak en ook Kaat Hannes (knie) niet meer voort kon, ontbraken er vandaag een pak rensters op het appel.


Tussen Sluis en Watervliet moest het peloton 5 keer de Casteleynstraat over, 1.200 meter aan kasseien. Na de eerste passage aan de finish rukten 3 rensters zich los: Jelena Eric, Kirstie van Haaften (Ned) en Rhona Callander (GBr). Ze reden maximaal 2 minuten bij elkaar, de winnares zat vooraan.

 

Eric wachtte de spurt niet af en ging er in de slotkilometers vandoor. Van Haaften kon zich bij de 2e plaats troosten met de leidersplaats. Ze nam die over van haar landgenote Amy Pieters.

Ritwinnaar Eric vertelt over de ontsnapping:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kirstie van Haaften is de nieuwe leidster: "Ik zie wel waar ik sta na de tijdrit"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen:

Uitslag rit 2A:
1. Jelena Eric (Ser), 90 km in 2u14'10"
2. Kirstie van Haaften (Ned) - z.t.
3. Rhona Callander (GBr)
4. Lorena Wiebes (Ned) op 30"
5. Marta Bastianelli (Ita) - z.t.
28. Kelly Druyts
29. Ellen van Loy

Stand:
1. Kirstie van Haaften (Ned), in 5u15'31"
2. Jelena Eric (Ser) op 6"
3. Amy Pieters (Ned) - 11"
4. Rhona Callander (GBr) - 12"
5. Lisa Klein (Dui) - 14"
14. Ann-Sophie Duyck - 29"