• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vreugde en verdriet in Brussel om Afrika Cup: "Maar Afrika wint"

  Algerijnse supporters vieren aan de Brusselse Beurs.

  Afgelopen nacht heeft een massa Algerijnen de winst in de Afrika Cup stevig gevierd. Niet alleen in hoofdstad Algiers, maar ook in Brussel. De Senegalezen in de Matongewijk treurden, maar bleven vrolijk. Algerije klopte Senegal in de finale in Egypte met 1-0.

  Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft Algerije de Afrika Cup gewonnen. Een lucky goal van Bounedjah vroeg in de wedstrijd volstond voor een nieuwe titel na 29 jaar.

   

  Zowel in Algerije, als in Brussel kwamen duizenden uitgelaten supporters op straat. "Het was een moeilijke match, maar gelukkig hebben we gewonnen", reageerde een blije fan aan de Beurs.

   

  Ook de supporters van het verliezende kamp waren talrijk aanwezig in de Brusselse wijk Matongé. Een Limburger met Senegalese roots straalde voor de finale nog vertrouwen uit: "Ik ben 100 procent zeker dat wij gaan winnen." Vooraf werd er al flink en kleurrijk gedanst. Maar al snel scoorde Bounedjah voor Algerije. Die achterstand kon Senegal niet meer goedmaken. 

   

  "Dit doet pijn, maar volgende keer proberen we het beter te doen en te scoren", vertelde onze Limburger. Ontgoocheling alom dus, maar toch overheerste achteraf een gevoel van trots bij de Senegalezen: "Ik feliciteer Algerije, ondanks onze teleurstelling. Het is Afrika dat wint", besluit een Senegalese fan.

  Bekijk de beelden van vierende Algerijnen en Senegalezen in Brussel: