Ga naar de inhoud
Finale
Algerije Senegal 1-0
1/2e finales
Senegal Tunesië 1-0 (n.v.)
Algerije Nigeria 2-1
1/4e finales
Senegal Benin 1-0
Madagaskar Tunesië 0-3
Nigeria Zuid-Afrika 2-1
Ivoorkust Algerije 1-1 (pen: 3-4)
1/8e finales
Marokko Benin 1-1 (pen: 1-4)
Oeganda Senegal 0-1
Nigeria Kameroen 3-2
Egypte Zuid-Afrika 0-1
Madagaskar Congo 2-2 (pen: 4-2)
Algerije Guinee 3-0
Mali Ivoorkust 0-1
Ghana Tunesië 1-1 (pen: 4-5)

Vroeg doelpunt van Bounedjah schenkt Algerije tweede Afrika Cup

 vr 19 juli 2019 23:00
De vroege goal van Bounedjah bleek beslissend.
De vroege goal van Bounedjah bleek beslissend.

Algerije heeft voor de tweede keer in zijn geschiedenis de Afrika Cup gewonnen. Een doelpunt van Bounedjah na twee minuten was beslissend in de finale tegen Senegal.

In een matige finale kwam Algerije al in de tweede minuut en met flink wat meeval op voorsprong. Een schot van Bounedjah veranderde van richting door een sliding van Sané en liet de Senegalese doelman Gomis volstrekt kansloos.

 

Senegal had wel nog bijna een hele wedstrijd om de situatie om te keren, maar de reactie van Mané en co was teleurstellend. Enkel Niang was voor de rust echt gevaarlijk. Zijn pegel zoefde maar nipt langs het Algerijnse doel.

 

In het tweede bedrijf floot ref Alioum voor een penalty na hands van Guedioura, maar de VAR vond dat er geen sprake was van opzettelijk handspel. Toch gaf de fase Senegal moed. De Senegalezen schakelden een versnelling hoger en voetbalden een handvol kansen bij elkaar. Maar Algerije overleefde de storm en mag voor de tweede keer de Afrika Cup vieren. Senegal blijft achter zonder eindzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.