• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Victor Valdes keert als jeugdcoach terug naar Barcelona

  Victor Valdes werd zes keer kampioen met Barcelona.

  Barcelona heeft vrijdag Victor Valdes voorgesteld als nieuwe coach van de U19 van Barcelona. Valdes (37) won als doelman bij Barcelona onder meer 6 titels en 3 keer de Champions League.

  Valdes sloot in zich in 1992 als tienjarige voor het eerst aan bij Barcelona. Sinds zijn debuut in het eerste elftal in augustus 2002 kwam hij tot 536 officiële duels voor de Catalaanse grootmacht. In die periode vulde Barcelona aardig zijn prijzenkast.

   

  De doelman won met Barcelona zes titels, twee bekers, drie keer de Champions League en twee keer het WK voor clubs. In januari 2014 trok de doelman naar Manchester United, maar dat werd - mede door blessureleed - nooit een succes. 

   

  Na zijn mislukte passage bij Manchester United speelde hij een half seizoen in de Jupiler Pro League bij Standard, alvorens nog een laatste jaar in doel te staan bij het Engelse Middlesbrough. Nu mag Valdes dus de toptalenten bij Barcelona begeleiden bij de U19. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor één seizoen met een optie op nog een seizoen.