• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dennis reageert amper: "Gezien mijn gevoel was opgave juiste beslissing"

  Rohan Dennis verbaasde gisteren vriend en vijand - en zelfs zijn eigen team - met zijn opgave in de Tour. De Australische wereldkampioen tijdrijden wilde gisteren niet praten, maar gaf gisteravond laat wel een kort statement mee. Ook daarin bleef hij evenwel vaag. Het is geen fysiek probleem, maar een gevoelsmatig.

  Het nieuws van de opgave van Dennis tijdens de 12e rit sloeg in als een bom. De Australiër van Bahrain-Merida gold immers als een van de topfavorieten voor de tijdrit in Pau van vandaag.

   

  Hij wilde gisteren geen uitleg kwijt, niet aan de pers en niet aan zijn team. Vannacht kwam hij wel  met een korte verklaring op de website van het team. "Ik ben heel teleurgesteld de wedstrijd te moeten verlaten", legde hij uit. "Natuurlijk was de tijdrit een groot doel in deze Tour, zowel voor mij als voor het team."

   

  "Maar gezien mijn huidige gevoel vond ik het de juiste beslissing op te geven." Meer gaf hij als uitleg niet mee.

   

  "Ik wens mijn teammaats alle succes in de rest van de Tour en dank alle fans die sinds de start in Brussel voor mij gesupporterd hebben. Ik hoop de komende seizoenen opnieuw te starten in de grootste wedstrijd op aarde."

  Van Aert nu topfavoriet voor tijdrit?

  Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de 12e etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei "verward en teleurgesteld" te zijn.

   

  Dennis zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. "Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.

   

  Bij afwezigheid van Dennis lijkt Wout van Aert (Jumbo-Visma) vandaag de grote favoriet in de tijdrit van 27,2 km in en om Pau. De Belgische kampioen tijdrijden won een maand geleden een vergelijkbare rit tegen de chrono in het Critérium du Dauphiné.

  Nys in Vive le Vélo: "Dennis heeft een kortsluiting gekregen"