• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ligt bij Juventus: "Besluit stond al vast voor gesprekje met Ronaldo"

  De Ligt wil bij Juventus leren van ervaren ploeggenoten als Chiellini, Ronaldo en Buffon.

  Matthijs de Ligt is op een drukbezochte presentatie voorgesteld bij Juventus. "Het was een eer dat Ronaldo na de finale van de Nations League naar me toekwam. Maar ik had mijn beslissing toen al genomen."

  "Dit is een geweldige stap voorwaarts voor mij", vertelde de 19-jarige De Ligt. "Dit is het land voor de verdedigers en ik kan me hier meten met geweldige aanvallers. Ik kan hier ook leren van ervaren ploeggenoten als Chiellini, Ronaldo en Buffon." 

   

  De verdediger behoudt zijn rugnummer 4 van bij Ajax. "Dat is heel bijzonder voor mij. Dat nummer heb ik ook altijd bij Ajax gehad, in de jeugd al."

   

  Italiaanse journalisten toonden een foto van een jonge de Ligt in het shirt van de Oude Dame. De centrale verdediger bleek zich de prent nog te kunnen herinneren: "Ik was toen zes of zeven jaar, Cannavaro was mijn grote voorbeeld."

   

  Na acht kampioenschappen op rij wil Juventus met De Ligt de Champions League winnen. "Maar we strijden komend seizoen om vier prijzen. Die wil ik allemaal winnen. Dat past bij Juventus."

  We strijden komend seizoen om vier prijzen en die wil ik allemaal winnen. Dat past bij Juventus.

  "Had beslissing al genomen voor gesprek met Ronaldo"

  Na de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland (1-0) vroeg Ronaldo De Ligt om naar Juventus te komen. Camera's registreerden het onderonsje. Op dat moment stond de Nederlandse verdediger ook in de belangstelling van FC Barcelona en PSG.

   

  Maar het werd dus Juventus. "Het was een eer dat Ronaldo na de finale van de Nations League naar me toekwam. Maar ik had mijn beslissing toen al genomen."