Mama van Wout sprak profetische woorden: "Belangrijker dat hij heelhuids aankomt"

  Yvonne Boeckx, de mama van Wout van Aert, zakte af naar Pau om haar zoon te bewonderen in de tijdrit. En zoals dat gaat met mama's en papa's, vinden zij de gezondheid van hun zoon belangrijker dan een goede prestatie. Haar woorden waren nog niet koud, of Van Aert kwam ten val.

  'Ik sta hier met een klein hartje", zegt ze een uurtje voor de start van haar zoon. "Maar ik ben wel heel trots. Ik hoop dat hij een prachtprestatie neerzet, maar ik vind het belangrijker dat hij heelhuids over de eindmeet komt. En in goede gezondheid. Daar zitten mijn man en ik vooral mee in."

   

  "Wij wisten dat hij goed was, maar dan nog is het afwachten hoe hij presteert in de Tour. Deze koers is uiteindelijk toch nog het hoogste. Hij heeft het keigoed gedaan in de Dauphiné, maar deze prestatie in de tour is boven alle verwachtingen."

  Is het tijdritparcours wel op zijn maat?

  "Ik vind het minder leuk dat hij topfavoriet is. Maar hij heeft zichzelf in die rol gezet door oa. het BK tijdrijden te winnen. Al denk ik wel dat hij met de druk om kan."

   

  "Ik vraag me wel af of het parcours op zijn maat is. Hij heeft ook al veel gegeven in deze Tour. Ik ben benieuwd wat die combinatie gaat geven."


  "Desondanks blijft hij stralen en laat hij weinig vermoeidheid zien. En hij geniet zegt hij. Tot nu toe loopt alles goed."

  Bekijk de valpartij van Van Aert