• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe ontgoocheling voor Bouhanni: geen Vuelta

  Nacer Bouhanni kon dit seizoen nog niet winnen.

  Sprinter Nacer Bouhanni is door zijn team Cofidis niet opgeroepen voor de Ronde van Spanje. Na zijn niet-selecties voor de Giro en de Tour betekent dat een nieuwe ontgoocheling voor de 28-jarige Fransman. 

  Nacer Bouhanni zal dit jaar geen enkele grote ronde rijden en dat zit hem duidelijk hoog. "Dat wat je niet doodt, maakt je sterker", bijt de spurtbom van zich af op Instagram. Bouhanni kon dit seizoen nog niet winnen. Zijn beste noteringen waren tweede plaatsen in de Ronde van Valencia en de GP Marcel Kint. 

   

  Het is een publiek geheim dat Bouhanni, dit jaar einde contract, niet op dezelfde golflengte zit met sportief manager Cedric Vasseur. Voor volgend seizoen wordt zijn naam genoemd bij Arkéa-Samsic, waar hij met Greipel een andere spurtbom zou treffen.

   

  Als alternatief zal de 28-jarige Fransman eendagswedstrijden afwerken in België en Frankrijk. Op het programma staan de GP Pino Cerami (25/07), La Polynormande (18/08) en de Omloop Mandel-Leie-Schelde (31/08).

   

  De Vuelta begint op 24 augustus en eindigt op 15 september. Bouhanni pakte er al 3 etappezeges, net als in de Giro, Parijs-Nice en de Dauphiné. In 2012 werd hij Frans kampioen.