Bahrain-Merida reageert op opgave Dennis: "Nu oordelen helpt niet"

  Gisteren kon en/of wou Bahrain-Merida geen uitleg geven bij de opgave van Rohan Dennis, maar vandaag deed de ploeg dat wel. "We maken ons zorgen en hopen hem zo snel mogelijk weer op de fiets te zien", zegt John Allert.

  De onverwachte opgave van Rohan Dennis donderdag veroorzaakte heel wat ophef. Bahrain-Merida had niet echt een verklaring. Ook Dennis zelf gaf weinig uitleg bij zijn opgave. "Ik kan je ook geen één reden geven waarom Rohan afgestapt is", zegt John Allert van Bahrain-Merida.

   

  "Iedereen is ontgoocheld: Rohan zelf, het team en de sponsors. We hadden hem veel liever een goeie tijd zien neerzetten in de tijdrit. Het is ingewikkeld, ik ben ook geen sportpsycholoog. Bij topsport moeten alle puzzelstukjes op hun plaats vallen."

   

  "Rohan kent zichzelf het beste. Als hij weet dat het niet goed zat, ... We gaan onze tijd nemen om dit te begrijpen, maar het helpt op dit moment niet om te oordelen. We moeten gewoon onderzoeken waarom hij deze beslissing heeft genomen."

   

  Heeft Dennis nog een toekomst bij het team? "Rohan heeft zichzelf niet boven het team gezet, hij blijft een deel van ons team en we maken ons zorgen om hem. Hij heeft nog een contract en we hebben er alle vertrouwen in dat hij hiervan kan herstellen. Ik hoop hem zo snel mogelijk opnieuw op zijn fiets te zien."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal