Van Aert laat Sarah wachten: "Ik wil vlammen in de tijdrit"

  Echtgenote Sarah De Bie stond Van Aert op te wachten.

  Sarah De Bie heeft aan de aankomst van de Tour-rit van vandaag lang moeten wachten op manlief Wout van Aert. De Belg bolde op meer dan 26 minuten van ritwinnaar Simon Yates over de finishlijn. Morgen wil hij graag een tweede ritzege pakken in de tijdrit in Pau.

  "Al 60 kilometer losgereden vandaag"

  Van Aert moeide zich vandaag niet in de debatten en liet het peloton snel lopen bergop. "Eigenlijk was het vandaag een vrij gemakkelijke bergrit door die lange aanloop", zei Van Aert na de rit. "Er was geen risico om buiten tijd te eindigen en daarom hebben we het rustig aan gedaan."

   

  "De beklimmingen heb ik aan trainingsritme gedaan, in de afdalingen draaiden we goed rond. We finishten op ongeveer 25 minuten zonder te moeten forceren. Dus ik ben tevreden. Ik heb eigenlijk al 60 kilometer kunnen losrijden."

   

  Van Aert wil morgen scoren in de enige individuele tijdrit van deze Tour. Hij nam vandaag dus een snipperdag. "Als je in de Tour bent, moet je keuzes maken", vindt hij. "Morgen is een mooie kans en dat heb ik zeker in mijn achterhoofd gehouden vandaag. Ik wil graag een goede tijdrit rijden en ik wil vlammen."

   

  "Ik ga alleszins mijn best doen. Ik heb al veel gegeven in deze Tour en al veel krachten verspild. Je kan zo'n tijdrit ook niet vooraf voorspellen, maar ik voel me de laatste dagen nog steeds zeer goed. Iedereen verspilt hier veel krachten."

  Morgen is een mooie kans. Ik wil graag een goede tijdrit rijden en ik wil vlammen.

  Wout van Aert

  "Kijk vooral naar Geraint Thomas en Tony Martin"

  Van wie verwacht Van Aert de meeste tegenstand? "De klassementsrenners zijn traditioneel ook goede tijdrijders. Maar zij hebben het vandaag niet zo rustig aan kunnen doen als ik. Ik vermoed dat ze in deze Tour toch al redelijk wat krachten hebben verspeeld."

   

  Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is er niet meer bij. "Dat heb ik gehoord ja. Nu goed: iemand die afstapt, heeft waarschijnlijk ook niet al te beste benen. Dus wat had hij dan kunnen klaarspelen vrijdag?", vraagt Van Aert zich af. "Ik weet niet wat er met hem scheelt, maar het is wel een concurrent minder."

   

  "Ik kijk morgen vooral naar Geraint Thomas en Tony Martin. Tony en ik zijn er samen mee bezig om het zo goed mogelijk te doen vrijdag en ik denk dat er nog wel wat klassementsrenners het goed zullen doen."

   

  "Zij moeten "vollen bak" gaan, ik ben nog niet echt bezig geweest met het kijken naar de concurrentie. Bernal misschien, Lampaert misschien ook, Asgreen, al hebben die jongens van Deceuninck-Quick Step wel al veel bergop en op kop gereden. Er zal tegenstand genoeg zijn alleszins. Dit is de Tour."

  Ik weet niet wat er met Dennis scheelt, maar het is wel een concurrent minder.

  Wout van Aert

  Van Aert met Stig Broeckx, vanavond één van de gasten in Vive le Vélo.