• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ligt: "Verliefd op Italiaanse manier van verdedigen"

  Matthijs de Ligt omringd door Juventus-fans in Turijn.

  Matthijs de Ligt omringd door Juventus-fans in Turijn.

  Juventus heeft de strijd om Matthijs de Ligt gewonnen. In een afscheidsinterview op de website van Ajax legt de jonge verdediger zijn keuze uit.

  Onder meer Barcelona en PSG probeerden Matthijs de Ligt ook te verleiden, maar Juventus trok aan het langste eind. "Ik ben van jongs af aan al gefascineerd door de Italiaanse manier van verdedigen. Veel van mijn voorbeelden zijn Italianen, zoals Maldini, Baresi, Nesta, Cannavaro en Scirea. Ik ben verliefd geraakt op het Italiaanse verdedigen", zegt de 19-jarige Nederlander.

   

  "Ik heb 10 geweldige jaren gehad in Amsterdam, maar uiteindelijk komt er altijd een afscheid. Ik wilde pas weg bij Ajax als ik een titel of de beker had gewonnen, het liefste de titel natuurlijk. Ik ben heel blij dat dit gelukt is. Ik heb Ajax zo toch iets kunnen teruggeven voor al die jaren, waarin ik als mens en speler gevormd ben."

   

  "Ik ga alles hier heel erg missen, elke training bij Ajax was een feest. Ik denk dat het nergens meer zo zal zijn. Maar op een gegeven moment moet je uit je comfortzone stappen om nog grotere stappen te zetten. Ik denk dat dit het juiste moment is."