• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rondje NOS plagen: Maarten Vangramberen houdt niet van "Hollandaise"

  De Sporza-reporter gaat de NOS-bus te lijf met plakband en een stift.

  Dankzij de Nederlandse en Belgische ritzeges is de sfeer in de Tour opperbest, ook bij de journalisten. En dus kan er ook al eens een plaagstoot af. Zo kan Maarten Vangramberen zijn voorkeur voor mayonaise duidelijk niet onder stoelen of banken steken.

  Dit was het origineel:

  Maarten in actie:

  Het prachtige resultaat:

  Wat zegt Wikipedia over "Hollandaise"?

  "Hollandaisesaus (of Hollandse saus) is een van oorsprong Franse saus die vooral  in Duitsland populair is. De naam geeft aan dat men in Frankrijk kennelijk dacht met een Nederlandse saus van doen te hebben, waarschijnlijk door het gebruik van veel boter. De saus wordt vooral (warm) geserveerd bij visgerechten en soms ook bij asperges; ze is ook vast ingrediënt van eggs benedict."

   

  "De saus wordt ook wel botersaus genoemd. De basisingrediënten zijn boter, azijn en eidooiers. Door deze samenstelling lijkt 'sauce hollandaise' een beetje op warme mayonaise, op basis van boter, in plaats van olie."