Louwagie: "AA Gent is voorbereid op Europees avontuur"

  AA Gent heeft donderdagavond goed nieuws gekregen uit Zwitserland. Daar besliste de UEFA om de Europese tickets voor Belgische clubs door te schuiven na de uitsluiting van KV Mechelen. Gent begint zo over een week onverhoopt aan zijn 5e opeenvolgde Europese campagne.

  "Blij voor onze fans en Belgisch voetbal"

  Het waren onzekere weken in het Belgische voetbal. Niet alleen voor clubs die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken waren bij de vraag of KV Mechelen en Waasland-Beveren in 1A mochten blijven. Ook voor Standard, Antwerp en AA Gent, die zonder uitspraak niet wisten waar ze Europees aan toe waren.

   

  Door de uitspraak van de UEFA valt de onzekerheid weg. Vooral AA Gent mag juichen. Na een moeilijk seizoen speelt het toch Europees voetbal. "Ik ben vooral blij voor de fans", zegt manager Michel Louwagie. "De abonnees krijgen meteen een gratis match volgende week donderdag en dat is niet onbelangrijk na een moeilijk seizoen."

   

  "We verloren de bekerfinale en zaten daarna wat in een negatieve spiraal. We hebben schitterend gereageerd en zijn in de competitie toch nog vijfde geworden."

   

  "Het idee dat er zo nog een kans was op Europees voetbal, leefde daardoor nog. Om 19u is de uitspraak van de UEFA gevallen. Het is kort dag, maar we zijn volop bezig om alles te organiseren."

   

  "Ik ben ook heel tevreden voor het Belgische voetbal dat we geen Europees ticket verliezen. De Europese coëfficiënt bepaalt hoeveel Europese deelnemers je als land hebt en hoeveel rechtstreekse deelnemers aan de Champions League. Dus is het belangrijk om met een maximaal aantal deelnemers te kunnen deelnemen."

  De abonnees krijgen meteen een gratis match volgende week donderdag en dat is niet onbelangrijk na een moeilijk seizoen.

  "Boost voor de spelersgroep"

  AA Gent moet plots over exact een week aan de slag in de tweede voorronde tegen Viitorul uit Roemenië. Geen probleem, zo denkt de clubmanager. "We zijn zeker voorbereid", zegt Michel Louwagie. "Dat hebben we woensdag gezien in de oefenmatch tegen AZ, dat ook in de tweede kwalificatieronde van de Europa League speelt trouwens."

   

  "We speelden een goede match tegen AZ (2-0-winst) en hebben dus wel vertrouwen. We hebben die tweede voorronde ook wel in ons achterhoofd gehouden en nu het nieuws er is, denk ik wel dat dit de spelersgroep een boost kan geven. Ik heb er vertrouwen in dat we die match met de juiste focus zullen aanpakken."

   

  "Ook wij van het management hebben ondertussen wel ervaring met Europees voetbal. We spelen voor het vijfde jaar op rij Europees en weten wat het is om dergelijke matchen te organiseren. Daar maak ik me ook geen zorgen om."

   

  "De ambitie van Gent moet zijn om de groepsfase van de Europa League te halen."

  De ambitie van Gent moet zijn om de groepsfase van de Europa League te halen.