• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Transfervrije Sturridge 6 weken geschorst voor overtreding gokregels

  Daniel Sturridge is voor 6 weken geschorst voor een overtreding van het gokreglement. De ex-spits van Liverpool zou zijn familie ingelicht hebben over een mogelijke transfer naar Sevilla. Enkele familieleden zouden vervolgens geld hebben ingezet op die potentiële overgang. 

  De Britse bond FA legde elf aanklachten tegen Sturridge neer bij de commissie voor de regelgeving die de overtredingen moest beoordelen. Hij zou familie en vrienden informatie hebben verstrekt over een mogelijke transfer naar Sevilla en ze hebben aangezet op die transfer te gokken.

   

  De commissie vond alleen de twee aanklachten bewezen waarin hij zijn broer Leon had geïnformeerd en aangezet tot gokken op zijn mogelijke overgang naar de Spaanse club in januari 2018. Naast een schorsing van 6 weken moet Sturridge ook 75.000 pond ophoesten. De FA vindt de sancties te laag en gaat in beroep. 

  Sturridge speelde sinds 2012 voor Liverpool. In 2017 werd hij voor één seizoen uitgeleend aan West Brom Albion. Na enkele succesvolle jaren deemsterde hij de laatste jaren weg bij Liverpool. Ook vorig seizoen kwam de Engelse international weinig aan de bak bij de winnaar van de Champions League. Deze zomer werd zijn contract dan ook niet verlengd en werd de 29-jarige spits een vrije speler.