KV Mechelen wordt bij loting 1/16e finales beker vervangen door "bye"

  " "

  KV Mechelen won de beker vorig seizoen, maar mag van het BAS zijn beker niet verdedigen.

  KV Mechelen mag van het BAS niet deelnemen aan de bekercompetitie in België. De bekerwinnaar wordt bij de loting vervangen door een strookje "bye". Zo is een 1B-club of een amateurclub zeker van de 1/8e finales.

  De 1A-clubs - KV Mechelen is door het BAS in 1A behouden, maar mag niet aan de Croky Cup meedoen - treden normalerwijs in de 1/16e finales in het bekerstrijdperk. In de pot van de 1A-clubs zullen nu slechts 15 clubs zitten én een strookje met "bye". Dat bevestigde de KBVB. Bye betekent dat je vrij bent.

   

  Op 26 augustus wordt er geloot voor de 1/16e finales. De 1A-clubs komen in de ene pot terecht, de 8 1B-clubs en de 8 overgebleven amateurclubs zitten in een 2e pot. Een van de clubs uit die 2e pot zal dus automatisch naar de 1/8e finales mogen.