• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Inbreker maakt voor 50.000 euro buit bij Soudal-Lotto: "Doelgerichte actie"

  Fotograaf Tom Peeters moet zich behelpen met één camera.

  Soudal-Lotto heeft gisteravond in hun hotel in Blagnac een inbreker over de vloer gehad. De dief ging aan de haal met het materiaal van de fotograaf van het Belgische WorldTour-team. 

  Terwijl Soudal-Lotto in de hotellobby aan het klinken was op de sprintoverwinning van Caleb Ewan, sloeg een inbreker toe in de kamer van de videoman van het team. Vermoedelijk raakte hij met een valse kaart binnen.

   

  "Er is voor ongeveer 50.000 euro aan materiaal gestolen", zegt woordvoerder Arne Houtekier. "Het gaat om computers, camera's, fototoestellen en lenzen. De diefstal moet in een paar minuten zijn gebeurd."

   

  "We denken dat het gaat om een doelgerichte actie. De dief moet onze videoman gevolgd zijn vanuit de lobby naar zijn kamer. Daar heeft hij dan snel toegeslagen."

   

  "Sportief is er geen enkel probleem. Er zijn geen fietsen of sportief materiaal gestolen. De dief heeft bewust op technisch materiaal gemikt. De politie is nadien ter plaatse gekomen, net als de mobiele politie die met de Tour meerijdt. Er loopt een onderzoek en de recherche neemt dat heel serieus. Wij kunnen met het team enkel hopen dat daar iets uit voortkomt."

  Fotograaf: "Blij dat ik nog één camera heb"

  Voor fotograaf Tom Peeters wordt het een pak moeilijker om zijn job te doen in de Tour. "Ik ben blij dat ik nog één camera heb", zei hij. "Normaal gezien zijn we wel verzekerd, maar alle camera's, fototoestellen en microfoons zijn weg. Maar met een beetje creativiteit kan ik normaal gezien wel mijn plan trekken. Gelukkig had ik in de lobby al een back-up gemaakt, dus alle mooie momenten zijn bewaard voor het team."