Duitse Klein schuwt risico's niet en wint proloog BeNe Ladies Tour

  Lisa Klein (Canyon-SRAM) heeft de proloog van de BeNe Ladies Tour gewonnen. In de straten van het Nederlandse Utrecht was ze na 3,9 kilometer sneller dan de Nederlandse Ellen van Dijk. De beste Belgische was Ann-Sophie Duyck op een 13e plaats.

  Het was de Nederlandse kampioene op de weg, Lorena Wiebes, die met 5'07" al vrij snel een richttijd neerzette. Wiebes mocht een tijdlang op de hotseat vertoeven. De Nederlandse Ellen van Dijk, Europees kampioene tijdrijden, was de eerste die onder de limiet van 5 minuten dook en afklokte in 4'57".

   

  Plots begon het te regenen in Utrecht en dat had uiteraard zijn weerslag op de tijden. De Duitse kampioene tijdrijden, Lisa Klein, schuwde de risico's op het natte wegdek echter niet en zette met 4'55" zelfs een beste tijd neer.

   

  Jolien D'hoore, die de BeNe Ladies Tour won  in 2015 en 2016, reed 15 seconden trager en werd 14e in de rituitslag. Ann-Sophie Duyck werd 13e in een tijd van 5'10". Enkel de Nederlandse Amy Pieters slaagde erin om nog enigszins bij de tijd van Klein te komen, maar moest uiteindelijk toch 3 seconden prijsgeven. Lisa Klein is uiteraard de eerste leidster in het klassement.

   

  Vrijdag staat de eerste rit in lijn op het programma. De rensters trekken dan van Essen in België naar Roosendaal in nederland voor een tocht van 121,2 kilometer.

  Uitslag proloog

  1. Lisa Klein (Dui) 
  2. Ellen van Dijk (Ned)
  3. Amy Pieters (Ned)