• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bahrain-Merida in ongewisse over opgave Dennis: "Hij wil niet praten"

  Het blijft een mysterie: waarom is Rohan Dennis afgestapt in de Tour?

  Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is afgestapt in de Ronde van Frankrijk, maar zijn ploeg Bahrain-Merida heeft er nog steeds het raden naar waarom. De Australiër weigerde een uitleg te geven.

  Rohan Dennis besloot in de twaalfde etappe de pedalen stil te houden, een dag voor de tijdrit in Pau, waarvoor hij als favoriet geboekstaafd stond. Vreemd genoeg wist ook Bahrain-Merida niet wat er aan de hand was. "We zullen onderzoeken wat er is gebeurd met Rohan Dennis", tweette het team tijdens de wedstrijd.

   

  Maar ook nu weet ploegleider Gorazd Stangelj nog niet wat de Australiër bezielde. "We zijn ook in de war", zei hij. "We zijn ontgoocheld over wat er is gebeurd, want we hadden een knalprestatie van hem verwacht morgen. We hadden hem gisteren en vandaag gevraagd om energie te sparen."

   

  "Het was zijn beslissing om af te stappen vandaag. We hadden gezien dat hij was gestopt in de bevoorradingszone, maar we waren er al voorbijgereden en konden ons niet meer draaien. We hebben dan naar de fysiotherapeut gebeld om Dennis door te geven, maar hij wou niet antwoorden. Hij zei enkel dat hij de wedstrijd wou verlaten."

   

  "Hij wil niet praten over zijn reden om te stoppen. Het heeft in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken. Of hij niet tevreden is over het materiaal? Dennis wil alles 100 procent hebben, maar het is niet altijd gemakkelijk om alles 100 procent te hebben."

  Stangelj: "We zijn ook in de war"

  Bij het verlaten van de teambus wou Dennis niets zeggen: