• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp en Standard reageren: "Komt voorbereiding ten goede"

  Ook Antwerp en Standard hebben duidelijkheid gekregen dankzij de uitspraak van de UEFA over de Europese tickets.

  "Nu beginnen we pas na de competitiestart"

  Na de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en de daaropvolgende bevestiging van de UEFA om KV Mechelen uit te sluiten van Europees voetbal, zal Antwerp in de derde en niet in de tweede voorronde van de Europa League van start gaan.

   

  "Dit zal onze voorbereiding op de competitie ten goede komen", reageerde woordvoerder Dimitri Huygen aan persagentschap Belga. Antwerp moet niet op 25 juli, maar pas op 8 augustus het Europese toneel betreden.

   

  "Na de competitiestart dus. We kunnen ons volledig focussen op de uitwedstrijd tegen Eupen (28 juli) en dan pas op de Europese kwalificatie. Het seizoen is op zich al lang genoeg."

   

  Antwerp zal de kwalificatierondes in het Koning Boudewijnstadion afwerken. "Alles in Brussel is heel goed verlopen met betrekking tot de organisatie. De voorbereiding met de Brusselse ordediensten verliep perfect. Aanstaande maandag vindt in Nyon de loting voor de derde voorronde plaats. Zodra we onze tegenstander kennen, zitten we opnieuw met hen samen."

  Standard: "Nu kunnen we sereen andere uitdagingen voorbereiden"

  Ook voor Standard is de beslissing van de UEFA goed nieuws. Het moet geen voorrondes meer spelen en mag rechtsreeks naar de groepsfase. De Luikse club reageerde kort.

   

  "Standard neemt akte van de uitspraak van de UEFA. Nu kunnen we in alle sereniteit onze volgende sportieve uitdagingen voorbereiden."