Wilmots: "Ben echt geschokt door een goede vriend te verliezen"

  Marc Wilmots had een speciale band met de overleden Robert Waseige. De ex-Rode Duivel en ex-bondscoach reageert diep bedroefd op het nieuws over Waseige. "Hij was een van de weinige trainers die van een goede speler een hele grote kon maken."

  Marc Wilmots was speler onder Robert Waseige bij Standard en later bij de Rode Duivels, waar hij door Waseige als kapitein en verlengstuk op het veld werd aangeduid. De dood van de 79-jarige Waseige doet veel pijn bij Wilmots.

   

  "Het is een shock om een goede vriend te verliezen", liet Marc Wilmots weten aan de RTBF. "We hebben samen veel momenten doorgebracht. We gingen om de zoveel tijd nog samen eten. Het is iemand die ik zeer apprecieerde omwille van zijn humor en zijn visie op het voetbal. Ik kon altijd op zijn steun rekenen als ik een belangrijke beslissing moest nemen. Hij stond altijd klaar."   

   

  "Hij is een van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken. Als mens was hij vooral eerlijk en rechtuit. Het was ook een echte familieman, die altijd klaar stond voor zijn kinderen, hij kon veel doen voor anderen."

   

  Waseige leidde de Rode Duivels tussen 1999 en het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan. België werd toen uitgeschakeld in de achtste finales tegen Brazilië (2-0), na een twijfelachtig afgekeurd doelpunt van Wilmots.