• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waasland-Beveren: "Eindelijk een einde aan langgerekte saga"

  Net als in eerste aanleg is Waasland-Beveren ook door het BAS vandaag volledig vrijgesproken. De uitgesproken straffen voor voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs worden wel bevestigd. "De club is heel opgetogen dat deze zwarte periode eindelijk achter de rug is."

  In de finale uitspraak van het BAS wordt er maar met weinig woorden gerept over Waasland-Beveren, maar het BAS bevestigde voor Waasland-Beveren de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep.

   

  "Er is zo eindelijk een einde gekomen aan de langgerekte saga rond "Propere Handen". Er is genoeg gezegd en geschreven rond de zaak en eindelijk is de uitspraak er", zegt de club in een persbericht.

   

  "De club is heel opgetogen dat deze zwarte periode eindelijk achter de rug is. Het bestuur wil dan ook iedere supporter, medewerker, partner en sympathisant bedanken die tijdens deze moeilijke periode altijd de club is blijven steunen!"

   

  De straffen voor de bestuursleden waren eigenlijk na vorige week al gekend. De tussenbeslissing die het BAS toen nam over de gevorderde degradatie voor KV Mechelen en Waasland-Beveren, had ook gevolgen voor de bestuursleden van Waasland-Beveren en spelersmakelaar Thomas Troch.

   

  Zij werden enkel bij de beroepsprocedure betrokken door vorderingen van Lokeren, maar het belang van Waasland-Beveren werd door het BAS afgewezen. Zo zijn  de eerder opgelegde straffen voor Dirk Huyck, Olivier Swolfs en Troch definitief.