Sagan sprak Philipsen aan: "Achteraf denk je: misschien moest ik dat niet doen"

  Jasper Philipsen in Vive le Vélo.

  Debutant Jasper Philipsen (21) trekt meer dan zijn streng in zijn eerste Ronde van Frankrijk. Op de rustdag kwam Philipsen nog eens terug op het potje armworstelen met Peter Sagan eerder in de Tour. De groene trui klopte aan bij onze landgenoot: "Ik probeer mijn job zo goed mogelijk te doen en dan kijk ik niet of ik tegen Sagan bots."

  Jasper Philipsen laat zich in zijn eerste Ronde van Frankrijk niet kennen. Het goudhaantje fungeert als lead-out voor Alexander Kristoff en doet dat met verve. In de 4e rit ging hij het gevecht aan met Peter Sagan om het wiel van Elia Viviani. Tijdens de rustdag gisteren kwam Philipsen nog eens terug op het onderonsje met de Slovaak.

   

  "Als lead-out voor Kristoff probeer ik mezelf zo lang mogelijk uit de wind te zetten, zodat ik Alexander met snelheid kan afzetten", legt Philipsen uit. "Dan vecht je voor je positie."

   

  "Wij zijn met z'n tweeën en hebben niet zoals Deceuninck-Quick Step, Jumbo-Visma of Soudal-Lotto een paar renners in dienst om de sprint aan te trekken."

   

  "Dat duel met Peter Sagan? Ik heb heel veel respect voor hem, maar in zo'n situatie probeer ik mijn job zo goed mogelijk te doen. Dan kijk ik niet naar links of ik tegen hem bots."

   

  "Achteraf denk je wel: f*ck, misschien had ik dat niet moeten doen? Hij heeft me er wel over aangesproken, maar hij zei zelf ook: in de Tour geef ik niet graag mijn wiel af, omdat het zo belangrijk is. Ik denk wel dat hij het begrijpt. Het was op een beleefde toon. Sagan is een echte kampioen."

  De battle tussen Philipsen en Sagan: