"Ritzege van De Gendt is van het mooiste dat ik ooit heb gezien"

  Thomas De Gendt

  Thomas De Gendt won zaterdag in Saint-Etienne.

  In Vive le Vélo gisteren werd teruggeblikt op de eerste 10 dagen van de Ronde van Frankrijk. De Belgische weelde, het geel van Alaphilippe en de indrukwekkende zege van De Gendt, het kwam allemaal aan bod.

  "We gaan mooie tijden tegemoet met dit Belgische talent"

  De Belgen presteren heel goed in de Tour met drie ritzeges en talloze ereplaatsen. De debutanten zijn daar het bewijs van: Teuns en Van Aert wonnen al een rit en Meurisse en Philipsen reden al top 10. "De jonge generatie Belgen zal ons veel eer aandoen", zegt Sven Nys.

  "Alaphilippe zal het de anderen lastig maken"

  Julian Alaphilippe geeft zelf aan dat hij niet voor een goed klassement zal rijden. "Maar hij zal het de anderen heel lastig maken", zegt Sven Nys. "Hij heeft wel de fysieke capaciteiten om ooit mee te doen voor eindwinst in de Tour."

  "Zege De Gendt is van het mooiste dat ik ooit heb gezien"

  De ritzege van Thomas De Gendt van afgelopen zaterdag kwam ook nog even ter sprake in Vive le Vélo. "Zijn prestatie is een van de meest indrukwekkende dingen die ik in de Tour ooit heb gezien", zegt Nys. "Dit is van het mooiste dat ik ooit heb gezien", vulde Marijn de Vries aan.

  Kijk naar de volledige uitzending van Vive le Vélo