• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "KVM mocht er niet mee wegkomen, maar denk niet dat ze wakker lagen van Europa"

  Gert Verheyen

  Gert Verheyen werkt vanaf volgend seizoen weer als analist voor Proximus Sports en Sporza.

  Het BAS heeft in zijn definitieve uitspraak warm en koud geblazen: enerzijds mag KV Mechelen gewoon in 1A beginnen zonder minpunten, anderzijds wordt het Europese ticket van de bekerwinnaar afgenomen. Gert Verheyen reageerde bij Sporza Tour op Radio 1.

  Het BAS heeft geoordeeld dat KV Mechelen wel degelijk probeerde de ontknoping van de competitie te beïnvloeden door de match tegen Waasland-Beveren te manipuleren.

   

  "Als KV Mechelen helemaal niet was gestraft, dan was het alsof er niets was gebeurd, dan leek het alsof ze ermee weg waren gekomen", zegt Gert Verheyen, die vanaf volgend seizoen weer analist is voor Sporza.

   

  Toch vindt Verheyen dat de straf nu behoorlijk mild is. "Europees voetbal of de beker, ik denk niet dat ze daar bij KV Mechelen echt van wakker lagen."

   

  "Anderzijds vind ik het als volger van het voetbal wel goed dat een ploeg niet aan de competitie begint met een puntenaftrek. Stel dat je met -12 begint, dan weet je al op voorhand dat die ploeg zal degraderen."

   

  Verheyen hoopt ook dat er met deze uitspraak eindelijk een streep kan getrokken worden onder de weinig verkwikkelijke zaak. "We hebben een zondvloed aan rechtszaken gehad. Op een gegeven moment moet zoiets wel stoppen."