BAS: KV Mechelen mag Europa niet in, maar start in 1A zonder puntenaftrek

  Het BAS heeft zijn definitieve vonnis uitgesproken in de zaak rond matchfixing en KV Mechelen. KV Mechelen en 4 bestuurders zijn schuldig bevonden, maar de club degradeert niet. KV Mechelen mag wel niet Europees spelen en mag voor 1 seizoen niet meedoen aan de Croky Cup.

  Het BAS had in een tussentijds vonnis al beslist dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, maar het bleef wachten op het definitieve vonnis. Dat is er nu:

   

  • KV Mechelen en 4 van zijn bestuurders zijn schuldig bevonden aan daden van competitievervalsing.
  • KV Mechelen zal het komende seizoen aanvatten in de Jupiler Pro League zonder puntenaftrek. 
  • KV Mechelen zal gedurende 1 seizoen niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup.
  • KV Mechelen mag gedurende 1 seizoen niet deelnemen aan een Europese competitie.

   

  Omdat de beschikking van Beerschot bij de rechtbank van eerste aanleg door deze uitspraak vervalt, kan de competitie in 1A en 1B gewoon van start gaan.

  "KBVB doet er alles aan om 5 Europese tickets te behouden"

  Het is nog niet duidelijk of een Belgische ploeg het Europese ticket van KV Mechelen zal krijgen. Dus Gent, dat op basis van zijn vijfde plaats in Play-off I aanspraak kon maken op het Europese ticket van KV Mechelen, kan nog niet op beide oren slapen.

   

  "De KBVB zal de UEFA informeren van de straf van KV Mechelen en zal alles in het werk stellen om de 5 Europese tickets voor de Belgische clubs te kunnen behouden", zegt de Voetbalbond in een mededeling. "De UEFA zal zijn eigen tuchtprocedure volgen."

   

  Bij de UEFA willen en kunnen ze nu nog niet reageren. "We moeten eerst overleggen met onze juridische dienst voor we een beslissing nemen. Vanzelfsprekend zal die beslissing niet lang op zich laten wachten."