• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rustdag afschaffen in Tour? "Niet akkoord, er mag er zelfs nog 1 bij komen"

  Yves Lampaert

  Yves Lampaert op de rustdag: "Ik heb vooral geslapen. Ik had het nodig."

  In zijn column in Het Nieuwsblad pleit Jan Bakelants ervoor om de rustdagen in de grote rondes af te schaffen. Veel steun vindt hij hiervoor niet in het Tourpeloton.

  Jan Bakelants getuigt in Het Nieuwsblad over de nadelen van de rustdag, die veel renners uit hun ritme haalt, waardoor ze een dag erna vaak een prijs moeten betalen. Zijn voorstel is dan ook om die rustdag af te schaffen.

   

  In de Tour wordt het ballonnetje dat Bakelants oplaat niet meteen op gejuich onthaald. "Ik ga niet akkoord", zegt Yves Lampaert. "Van mij mag er zelfs nog eentje bij komen. Ik had die rustdag echt nodig, want ik had de voorbije dagen veel gegeven. Ik voel mij nu ook frisser dan maandag."

   

  "Het is wellicht afhankelijk van je rol in de ploeg en welke ploeg dat is. Van een team als Deceuninck-Quick Step wordt verwacht dat we alle dagen presteren. Jan kan zich in zijn ploeg (Sunweb) misschien iets meer sparen."

   

  Ook Greg Van Avermaet loopt niet storm voor het schrappen van de rustdag. "Ik kijk daar echt naar uit, naar zo'n rustdag. Ik heb dat nodig."

   

  "In de voorbije Touren was de dag nadien altijd mijn beste dag. Ik hoop altijd op een zware etappe, omdat ik weet dat de meeste renners daar niet tegen kunnen."