• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pechjaar van Terpstra duurt voort: geeft ook in de Tour op na val

  Niki Terpstra

  Niki Terpstra tast naar zijn schouder na zijn valpartij.

  Na het voorjaar ziet Niki Terpstra ook de Tour de France in het water vallen door een valpartij. Op 30 kilometer van Toulouse kwam de Nederlander van Total ten val. Niet veel later gaf hij op.

  Niki Terpstra had in zijn 5e Tour de France gehoopt als vrijbuiter bij de Total-ploeg eindelijk een eerste zege binnen te kunnen halen, maar dat plan moet de 35-jarige Nederlander nog minstens een jaar uitstellen.

   

  Terpstra was het grootste slachtoffer van een valpartij op 30 kilometer van het einde van de 11e etappe. Hij bleef eerst uitgestrekt op de grond liggen, kwam daarna toch overeind, maar tastte duidelijk naar zijn rechterschouder.

   

  Terpstra gooide meteen de handdoek in de ring. Er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar het is uiteindelijk een scheurtje in zijn schouderblad. "Ik kon zelf nog op tijd remmen, maar achter mij niet meer", doet Terpstra zelf zijn verhaal. "Ik weet niet meer dat ik daar even heb gelegen. Ik heb ook een lichte hersenschudding."

   

  "Maar ik ben nooit in paniek geweest. Ik voelde vooral veel pijn, ook nu nog. De Tour en Terpstra zijn weer geen gelukkig verhaal." De Nederlander zal zeker ook eens teruggedacht hebben aan zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen, die hem al de belangrijkste koersen van het voorjaar kostte.