Team UAE laat geschorste Molano volgende week rentree maken

  Juan Sebastian Molano wordt door zijn werkgever Team UAE niet langer aan de kant gehouden. De Colombiaanse sprinter werd in mei tijdens de Giro op non-actief gezet door zijn ploeg nadat er afwijkende bloedwaarden bij hem werden vastgesteld.

  De Giro van dit jaar duurde voor de 24-jarige Molano slechts drie dagen. De Colombiaan werd na de derde etappe door zijn team uit de Giro gezet en meteen ook op non-actief gezet. Er waren afwijkende bloedwaarden vastgesteld bij de jonge renner. 

   

  Nu heft Team UAE de schorsing van de renner dus op. "De potentiële ongewone waarden kunnen toegeschreven worden aan een gevoeligheid voor hoogteverschillen", stelt teamarts Jeroen Swart vast. 

   

  "Molano heeft altijd gewoond op grote hoogte in Colombia. Voordat hij in mei naar Italië afzakte spendeerde hij enkele weken thuis in Colombia, waarbij hij op training tot op 3000m hoogte reed."

   

  "Uitgebreid onderzoek op Molano, waarbij we de trainingsomstandigheden op grote hoogte hebben gesimuleerd, heeft getoond dat Molano uiterst gevoelig is voor hoogteverschillen. Daarom geven we groen licht aan Molano om opnieuw aan competitie te doen."

   

  Molano zal volgende week zijn rentree maken in de Adriatica Ionica Race. De vijfdaagse rittenwedstrijd in Italië die de renners van de Adriatische kust naar de Ionische kust stuurt. Deceuninck-Quick Step liet eerder al weten dat ook Philippe Gilbert en Remco Evenepoel er aan de start zullen staan.