• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet lijkt in Liverpool te blijven: "Word betaald om m'n job te doen"

  Simon Mignolet

  Simon Mignolet op training bij Liverpool.

  Het leek een zekerheid: Simon Mignolet zou deze zomer Liverpool verlaten om ergens anders eerste keeper te zijn. Maar Jürgen Klopp gaat ervan uit dat de Belgische keeper blijft. "Ik doe gewoon mijn job", zegt Mignolet.

  Na de komst vorige zomer van Alisson Becker bleef Simon Mignolet bijna het hele seizoen aan de bank van Liverpool gekluisterd. Verwacht werd dat hij deze zomer andere oorden zou opzoeken om meer te spelen, maar een transfer lijkt niet meer aan de orde.

   

  "Dat heb ik gehoord", zegt Liverpool-coach Klopp. "Ik heb al veel gepraat met Simon en ik denk dat hij zal blijven. Bij een topclub heb je twee topkeepers nodig en die hebben we met Alisson en Simon."

   

  Mignolet kreeg vorig seizoen veel lof voor zijn rol in de schaduw. "Dat is altijd fijn om te horen", zegt de Belg. "Het is niet waar ik op uit ben, maar de coach en Alisson hoeven dat niet te zeggen. Maar het is leuk dat ze mijn werk waarderen."

   

  "Ik probeer zo goed mogelijk mijn best te doen voor Liverpool, want daarvoor word ik betaald. Dat is mijn job en die zal ik altijd zo goed mogelijk proberen te doen."

   

  Over een transfer praat Mignolet niet meer, integendeel. "Ik denk dat het opnieuw een heel opwindend seizoen kan worden voor ons. Hopelijk kunnen we het net als vorig seizoen afsluiten met een prijs. De honger is er alvast. Als voetballer wil je winnen."

  "Leuk om weer wat minuten in de benen te hebben"

  Mignolet speelde vorig seizoen maar in 2 officiële wedstrijden, maar omdat Alisson Becker nog van wat vakantie geniet na de Copa America is de Belg voorlopig de nummer 1 bij Liverpool. In de voorbereiding speelde hij al bijna 2 volledige duels.

   

  "Ik ben nog maar vier dagen terug bij Liverpool en ik speelde al in twee wedstrijden. Ik heb de laatste tijd niet veel gespeeld, dus het is leuk om wat minuten in mijn benen te hebben. Dat is waar je het voor doet als voetballer: spelen. Daar geniet ik van."