"1 zege in de sprint en 1 in de aanval: we hebben ons Tourdoel gehaald"

  De Tour de France van Soudal-Lotto kan na een 2e ritzege al niet meer stuk. Manager Marc Sergeant is dan ook in zijn nopjes, zeker ook met Caleb Ewan. "Hij spreekt al over een langere samenwerking."

  "Ons ultieme doel was om 2 zeges te halen in de Tour: eentje met de sprinter en eentje met een vluchter. Dat is nu al gelukt, en we zijn nog maar de 11e rit", zegt Marc Sergeant.

   

  "We hebben altijd het vertrouwen behouden in Caleb. Hij was nooit uit de top 3 in de sprint. Het is belangrijk als sprinter dat je altijd meedoet om de knikkers. Vrijdag kwam hij 7 centimeter tekort, nu was het misschien maar 7 centimeter overschot."

   

  Ewan was de voorbije dagen altijd heel kritisch voor zichzelf. "Hij zal niet snel iemand van de ploeg de schuld geven, omdat hij vindt dat hij de man is die het moet afwerken. Dat vind ik mooi."

   

  "Gisteren heb ik nog een uur met hem op mijn kamer gezeten. We hebben over van alles gebabbeld, niet alleen over de koers. Hij zei onder meer dat hij zich heel goed voelt in de ploeg en een langere samenwerking ziet zitten. Hij is een heel rustig persoon, eigenlijk atypisch voor een sprinter."