• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Malinovski: "Sjevtsjenko zei me dat ik in Italië stap hogerop kan zetten"

  Roeslan Malinovski speelt voor Oekraïne.

  Roeslan Malinovski is voorgesteld bij zijn nieuwe club Atalanta Bergamo. "Ik wil volgend seizoen nog beter doen", klonk het ambitieus. De Oekraïner kijkt ernaar uit om opnieuw met Timothy Castagne te spelen. 

  Bij zijn aantrede in Bergamo stak Roeslan Malinovski zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb. Deze club heeft fantastische supporters en beleefde een uitstekend seizoen. Ik ga proberen om nog beter te doen." 

   

  Malinovski kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe coach Gasperini. Bovendien had Andrej Sjevtsjenko, bondscoach van Oekraïne, ook invloed op zijn keuze voor Atalanta: "Ik heb er met Sjevtsjenko over gesproken en hij zei me dat ik bij Atalanta een stap voorwaarts kan zetten. Gasperini is volgens hem een goede coach."

   

  De Oekraïner is blij dat hij in Noord-Italië herenigd wordt met Rode Duivel Timothy Castagne. De twee speelden een jaar samen bij Racing Genk. "Voor de Italiaanse bekerfinale en na de laatste wedstrijd in de Serie A had ik Timothy al iets gestuurd om hem te feliciteren", zegt Malinovski. "Timothy is een grote speler en heeft bij Atalanta een hoger niveau bereikt."

   

  Atalanta Bergamo eindigde afgelopen seizoen derde in de Serie A en speelde de bekerfinale. Hun topseizoen wordt beloond met een plaatsje in de groepsfase van de Champions League. 

  Bekijk het interview met Roeslan Malinovski