Ewan: "Hier heb ik als kind altijd van gedroomd"

  De Gendt en Ewan

  Ritwinnaar De Gendt feliciteert ritwinnaar Ewan.

  Bij Soudal-Lotto kan het geluk niet op, want de Tour is nog maar halverwege en er staan al 2 streepjes achter de naam van de ploeg. "En daar mogen nog een paar bijkomen!"

  Ewan: "Heb nooit aan mezelf getwijfeld"

  "Ik kan het niet geloven", spreekt Caleb Ewan de woorden uit die veel van zijn voorgangers ook al uitbrachten na een Tourzege. "Als kind was er maar één koers waar ik wou winnen en dat was in de Tour. Dit is een droom."

   

  "In de voorbije 4 sprints was ik er telkens dichtbij. De ploeg heeft nooit het vertrouwen in mij verloren en ik ben zelf ook nooit gaan twijfelen. Ik wist dat ik zou kunnen tonen dat ik de snelste ben als alles goed zou vallen."

   

  Nochtans zag het er in de finale nog even benard uit. "Ik werd opgehouden door die val van Jasper (De Buyst) en belandde zo helemaal achteraan het peloton. Roger (Kluge) is mij komen halen en heeft mij in het wiel van Groenewegen afgezet. Ik heb nog even kunnen herstellen en had daarna gelukkig de benen om toch nog te winnen."

  Keukeleire: "Jij brengt blijkbaar geluk, Carl"

  "Je moet vaker interviews doen met mij 's ochtends", zegt Jens Keukeleire aan Carl Berteele. "Dat brengt blijkbaar geluk."

   

  "Er stond minder wind dan maandag, maar het was toch een nerveuze dag. Het was ook voor het eerst écht warm, dus elke inspanning betaalde je cash."

   

  "Bij het laatste knikje riep Caleb nog: "Opschuiven! Opschuiven!" Terwijl iedereen op dat moment à bloc zat. Dat was een goed teken. Roger (Kluge) zette hem in een perfecte positie af en Caleb maakte het uiteindelijk af."

   

  "De druk was al wat weg door de zege van Thomas (De Gendt), maar uiteindelijk was ons hoofddoel voor de Tour een ritzege met Caleb. Daar mogen er nog een paar bijkomen. We blijven voortdoen!"