Lokeren berust in 1B na uitspraak BAS, maar dient schadeclaim in

  Sporting Lokeren is niet van plan nog nieuwe stappen te ondernemen om degradatie naar 1B te vermijden na de uitspraak van het BAS. De club blijft wel bij zijn schadeclaim.

  In tegenstelling tot Beerschot berust Lokeren in de uitspraak van het Belgische Arbitragehof voor de Sport. "We berusten in ons lot van 1B. Ik ga niet procederen om te procederen, dat is zinloos", zei advocaat Walter Van Steenbrugge in een reactie aan Belga.

   

  "Je moet rechters niet bestoken met procedures waarvan je op voorhand weet dat je ze gaat verliezen. Ik hoop dat de bond heel snel werk maakt van zijn reglement. Dat ze de regels maar eens laten opstellen door mensen die daar wel kaas van hebben gegeten, zodat het reglement EVRM-proof is. Want ik heb al veel tuchtprocedures gewonnen door dat wankele reglement. Iedere keer is het prijs."

   

  De club is erg ontstemd over de gang van zaken de afgelopen maanden. Vooral de voetbalbond heeft volgens Van Steenbrugge boter op het hoofd. "Op organisatorisch vlak heeft de bond er een zootje van gemaakt. Er is geen sluitend reglement, dat zelfs nog tijdens de procedure werd aangepast. De bond heeft zichzelf gemarginaliseerd."

   

  Van Steenbrugge had eerder al duidelijk gemaakt dat Lokeren een schadeclaim zal indienen voor de geleden schade.