• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Greipel rijdt als schim door Frankrijk: "Het is mentaal zwaar voor hem"

  André Greipel

  André Greipel raakte niet nog niet verder dan een 12e plaats in de sprints in deze Tour.

  André Greipel won in zijn carrière al 11 etappes in de Tour de France, allemaal voor de Lotto-ploeg. In zijn nadagen jaagt hij voor het Franse Arkéa-Samsic een 12e ritzege na. Maar Greipel kwam in de sprints nog niet in het stuk voor.

  Afgelopen winter kwam er een einde aan het huwelijk tussen André Greipel en Lotto-Soudal. De Belgische formatie veranderde met de veel jongere Caleb Ewan het geweer van schouder in de sprints. Bij Arkéa-Samsic vond Greipel voorlopig zijn draai niet, ook niet in deze Tour.

   

  "In de eerste helft van het jaar heeft hij gesukkeld met een bacterie in zijn maag", zegt Raoul Saren, de vaste Belgische verzorger van de Duitser. "Het was twijfelachtig of hij wel aan de Tour zou deelnemen. Maar ik zie hem nu elke dag verbeteren. Het gaat de goeie richting uit."

   

  Greipel staat er in de sprints wel helemaal alleen voor. "Bij Lotto-Soudal had hij altijd gangmakers, renners die hem in positie konden brengen. Dat is in een ploeg met 7 lichtgewichten veel moeilijker. Ze kunnen hem tot op maximaal 2 à 3 kilometer van de finish brengen. Je ziet wat er dan gebeurt... Maar André is professioneel genoeg om daarmee om te gaan."

   

  Greipel geraakte in de massasprints nog niet verder dan een 12e plaats. "Mentaal is het niet makkelijk voor hem, maar we blijven vechten tot het einde. Zijn vrouw en kinderen zullen in Parijs zijn, dat zegt voldoende."