Philipsen verlaat de Tour: "De bergen zijn zijn terrein niet"

  Jasper Philipsen zal morgen niet starten in de 12e rit van de Ronde van Frankrijk. UAE Team Emirates wil de 21-jarige Belg niet opbranden en stuurt hem naar huis. "We geven echt om zijn ontwikkeling en hebben beslist dat hij het rustig aan moet doen."

  Dat Jasper Philipsen de Ronde van Frankrijk vaarwel zegt, is geen grote verrassing. Donderdag trekt het peloton de Pyreneeën in en het werd aangenomen dat Philipsen die kelk aan zich voorbij zou laten gaan. Dat nieuws werd woensdagavond bevestigd.

   

  "We monitoren hem van dichtbij", verklaarde Inigo San Millan, head of performance bij UAE Team Emirates, aan Sporza. "Deze Tour is hard voor iedereen, maar zeker voor iemand die voor het eerst meerijdt."

   

  "De volgende dagen zijn heel hard en warm. En de bergen zijn niet het terrein van Philipsen. Hij heeft het heel goed gedaan en is gegroeid als renner. Elke dag deed hij mee in de sprint voor zichzelf of voor Alexander Kristoff. In de toekomst wordt hij een van de beste renners van het peloton."

   

  "Hij zal terugkeren naar de Tour op volle sterkte en op het hoogste niveau. Maar omdat we echt geven om zijn ontwikkeling hebben we beslist om het nu rustig aan te doen en te herstellen."

  "Een verstandige keuze van Philipsen"