• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Penninckx: "Straf had erger gekund, maar Europees voetbal hadden we verdiend"

  Hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Dieter Penninckx weet na de uitspraak van het BAS niet of hij blij of teleurgesteld moet zijn. "We zullen nu de motivering van het BAS afwachten en daarna zien of we stappen ondernemen", zegt Penninckx aan Sporza.

  Ondanks de uitspraak die het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) vandaag deed, blijft Dieter Penninckx volhouden dat de club KV Mechelen onschuldig is. De straffen die zijn uitgesproken door het BAS zorgen dan ook voor gemengde gevoelens.

   

  "Enerzijds is de uitspraak van het BAS beter dan die van de Geschillencommissie. Daar zijn we blij om. Anderzijds hadden we Europees voetbal sportief afgedwongen en we vinden dat ons op deze manier toch iets belangrijks wordt afgenomen."

   

  Dat KV Mechelen er goed vanaf komt door enkel beker- en Europees voetbal te moeten missen voor een jaar, veegt Penninckx van tafel. "Het had erger gekund, maar iedereen die Europees voetbal wordt afgenomen, zal ons gevoel begrijpen."

   

  "We zullen nu de motivering van het BAS afwachten en daarna zien of we stappen ondernemen. Reacties van andere clubs heb ik nog niet gekregen."

   

  Volgens het reglement van de Pro League zou KV Mechelen volgend seizoen mogelijk zijn licentie kunnen verliezen nu het schuldig wordt geacht aan matchvervalsing, maar daar kan Penninckx nog niet op reageren.

   

  "We zullen eerst lezen wat het reglement zegt en dan in samenspraak met onze advocaten de nodige stappen zetten."