• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Noord-Korea en Zuid-Korea treffen elkaar in WK-kwalificaties

  Noord- en Zuid-Koreaanse spelers poseren in de voorbereiding op het WK 2002. Zuid-Korea werd knap vierde.

  De loting voor de tweede Aziatische kwalificatieronde van het WK voetbal in 2022 heeft een boeiende affiche opgeleverd. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur werden Noord- en Zuid-Korea aan elkaar gekoppeld. 

  De Aziatische voetbalconfederatie (AFC) verdeelde de gekwalificeerde landen na de eerste ronde in acht groepen van telkens vijf landen. Noord- en Zuid-Korea nemen het tegen elkaar op. Libanon, Turkmenistan en Sri Lanka vervoegen beide Koreaanse naties in groep H. 

   

  In groep C wacht Iran, met bondscoach Marc Wilmots, een pittige confrontatie met buurland Irak. Na een volgende kwalificatieronde zullen maximaal zes Aziatische landen, inclusief gastland Qatar, zich verzekeren van een plaats op het WK voetbal van 2022. 

   

  Noord-Korea nam in zijn bestaan slechts twee keer deel aan het WK voetbal. De Zuid-Koreanen konden zich al tien keer plaatsen voor het eindtornooi. Hun hoogtepunt bereikten ze in 2002: onder leiding van Guus Hiddink haalden ze de halve finales.