• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KVM-fans na uitspraak BAS: "Hoofdzaak is 1A zonder puntenaftrek"

  Het BAS oordeelde dat KV Mechelen zonder puntenaftrek mag aantreden in 1A, maar niet mag deelnemen aan de Europa League en de Beker van België. De meningen van de fans, die dezer dagen hun abonnement komen oppikken, zijn verdeeld. 

  "Als je in 1A kunt starten, dan wil dat zeggen dat je onschuldig bent"

  "Het is al langer duidelijk dat er andere belangen spelen", zegt deze supporter die net de fanshop verlaat. "Ik had wel uitgekeken naar een trip in het buitenland, net als iedereen. Zo een kans zal zich niet snel meer aandienen. Maar of dat nu de hoofdzaak is?"

   

  "Ik denk dat de supporters harder uitkeken naar de Europa League dan de club zelf. Het is tof dat je tegen een grote club uit Europa kunt spelen. Maar de hoofdzaak is dat we in 1A spelen zonder puntenaftrek. Ik denk dat daarmee de onschuld bewezen is. Als je in 1A kan starten, dan wil dat toch zeggen dat je onschuldig bent?"

  "Europees? Dat hebben we toch verdiend, of niet?"

  "Geen Europees? Dat is erg, hé", zegt een andere fan. "Spijtig, want we keken er naar uit. We hebben dat toch verdiend, of niet?"

  Deze man gooit zijn mening liever niet te grabbel