• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Joey Barton andermaal beschuldigd van slagen en verwondingen

  Joey Barton traint momenteel de Engelse derdeklasser Fleetwood.

  "Bad Boy" Barton heeft zijn naam opnieuw eer aan gedaan. De Britse trainer van derdeklasser Fleetwood wordt beschuldigd van het toebrengen van slagen en verwondingen tijdens een incident in de spelerstunnel.

  De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een incident waarbij de 36-jarige Barton het aan de stok kreeg met Barnsley-coach Daniel Stendel. De 45-jarige Duitser moest nadien een tandheelkundige behandeling ondergaan.

   

  Het enfant terrible van het Engelse voetbal ontkent de aantijgingen. Op 9 oktober moet hij voor de rechtbank van Barnsley verschijnen. In het verleden raakte Barton meermaals betrokken bij vechtpartijen, op en naast het veld. Naast tal van schorsingen kostte het hem een voorwaardelijke en in 2008 zelfs een effectieve gevangenisstraf van zes maanden. 

   

  Joey Barton speelde in zijn carrière voor Manchester City, Marseille en Queens Park Rangers. Sinds juni vorig jaar is hij trainer van derdeklasser Fleetwood Town.