Van Avermaet: "Natuurlijk heb ik er nog zin in"

  De Tour van Greg Van Avermaet leek goed begonnen met de verovering van de bolletjestrui op de Muur van Geraardsbergen. Maar sindsdien bleef het vrij stil rond de kopman van CCC. Terwijl de beste kansen al achter de rug liggen. "Ik kijk toch nog uit naar een paar etappes."

  "Het is al een mooie Tour geweest", zegt Greg Van Avermaet. "Zeker als je het vergelijkt met de saaie eerste week van 2017."

   

  Toch is Van Avermaet niet helemaal tevreden over zijn eigen rol in de Tour tot dusver. "Maar uiteraard heb ik er nog altijd zin in. Ik kijk nog uit naar enkele etappes. Ik klim vrij goed en daar moet ik gebruik van maken. Er komen misschien nog een paar etappes mijn richting uit. Je moet ook een beetje geluk hebben."

  "Geen Vuelta, wel via Canadese koersen toewerken naar WK"

  Van Avermaet hoopt sowieso de komende weken nog te kunnen profiteren van zijn Tourconditie. "San Sebastian is toch ook een mooie koers voor mij. En daarna rijd ik nog de BinckBank Tour. Dan bouw ik even rust in, om via de Canadese koersen toe te werken naar het WK."

   

  "Ik hou dus vast aan het geijkte stramien. De Vuelta rijden was ook een optie geweest, maar er zijn genoeg andere koersen in die periode die mij ook liggen."